Вірогідність ескалації збройних провокацій на Донбасі залишається високою.

< Назад до записів

Вірогідність ескалації збройних провокацій на Донбасі залишається високою. Регулярні повідомлення про провокації є не лише елементом інформаційної боротьби. Коли ми говоримо що можливий наступ проти наших військових у Донбасі, він є дійсно можливим і вірогідним, однак, при цьому треба пам’ятати що «керує парадом» Кремль. А це означає, що окрім збройних провокацій на Донбасі Кремль турбується багатьма іншими політичними, економічними та інформаційними чинниками. Залежно від того, який з цих чинників буде пріоритетним, буде обрано відповідний сценарій розвитку подій. Водночас,  оскільки Кремль може тиснути на ситуацію лише силою, вірогідність ескалації збройних провокацій на Донбасі залишається високою.

Щодо демілітаризації Широкіно. Поки що те, що відбувається зовсім не означає «здачу» Широкіно. Радше все що відбувається схоже на гру, яку не всі розуміють. Демілітаризація можлива тільки у тому випадку коли хтось надійно її забезпечує. А ми знаходимось у ситуації коли незрозуміло – хто її буде забезпечувати. Я маю на увазі посередника, який би силовими методами забезпечив процес демілітаризації. Тому цей процес є незрозумілим  для пересічного солдата, в якого реально стріляють а він має на це реально  відповісти. Завданням сепаратистів номер один залишається підійти якомога ближче до Маріуполя, що суттєво розширить їхні оперативно-тактичні можливості. Але водночас вони ведуть розвідку, виснажують нашу країну тримаючи все населення у напрузі, створюють інформаційну картинку для своєї інформаційної пропаганди, вирішують свої навчальні завдання, шантажують світову спільноту. А світова спільнота очікує реакції США, їхніх подальших дій.       

 

Щодо пропускних пунктів на лінії розмежування. Сьогодні ми маємо визнати що система поки що не є ефективною. Проте це нічого не означає. Так само, як неможливо за раз побудувати ефективну систему захисту від диверсійно-розвідувальних груп, так само неможливо зразу побудувати досконалу систему пропускних пунктів. Посилювати контроль варто і на кордоні Україна-Росія, і на  лінії тимчасового розмежування з Республікою Крим. Такі заходи мають застосовуватись комплексно.   

 

Фото з відкритих джерел

Блоги

Публікації

X
X

Партнери